Granit passar de flesta uteplatser.

Granit Granit är lämplig för villaterrasser, balkonger, ute-serveringar, kiosker, butiker m.m. Monteras på vägg eller i tak. Armarna är tillverkade för bästa dukspänning. Armarnas fallvinkel är steglöst justerbar 5°–45°. Granit är en robust konstruktion vilket passar över de flesta uteplatser.

En terrassmarkis har stort vindfång. Stommen i alla våra markiser är i huvudsak av aluminium vilket är mycket hållbart och smidigt utan att vara klumpigt. För att klara extra stark vind kan framkanten förankras med ett särskilt teleskopsstag (tillbehör).

Flexiarmen som är standard gör att du kan ställa markisens vinkel steglöst efter solens höjd och vill du ha ytterligare solskydd mot lågt stående sol finns en rullgardinsfront som tillbehör.

Granit manöveras manuellt med vev, eller med elmotor, styrd med strömbrytare, fjärrkontroll, automatik eller med en kombination av dessa.

Fråga din lokala återförsäljare om olika tillbehör.

Produktbeskrivning

Markisduk

Välj från breda kollektioner med allt från enfärgade och randiga vävar. Den löstagbara kappan kan fås i olika utföranden och med valfritt kantband.

Material

Markisväven är av 100% spinnfärgad acryl från Europas ledande väverier.

Komponenter

Valet av korrosionsbeständiga och slitstarka material ger oss möjlighet att erbjuda en omfattande garanti. Inget underhåll krävs. Armarna har dubbla vajrar runt knäleden och är helt underhållsfria.

Profiler

Profilerna är i naturanodiserat aluminium för att stå emot väder, vind och korrosion. Bärprofil och dukrör är av specialgalvaniserat stål där större styrka erfordras.

Montering

Markisen monteras enkelt antingen på vägg eller i tak.

Dimensioner

Armutfall: 150-350 cm.

Manövrering

Vev eller motor. Det går också att komplettera motorn med automatisk styrning, till exempel med fjärrkontroll eller sol- och vindautomatik.