Tidö

Fönstermarkis med rymlig kassettlåda och frontlock som skyddar markisduken mot väta och smuts när den är inrullad – för maximal livslängd. Passar mindre och större fönster som industrier till villor och kontor.

Markisen går utmärkt att seriekoppla och med motordrift är den lämplig för större objekt. Den har fallarmar med inbyggd fjäderspänning för bra dukspänning. Tillbehör som nischkonsoller gör installationen enkel även på betong eller tegelhus.

Material

Markisväven är av 100 % spinnfärgad acryl från Europas ledande väverier.

Komponenter

Valet av korrosionsbeständiga och slitstarka material ger oss möjlighet att erbjuda en omfattande garanti. Inget underhåll krävs.

Profiler

Profilerna är i naturanodiserat aluminium för att stå emot väder, vind och korrosion. Fronten kan fås i 2 utföranden, en hög front utan kappa och en lite mindre med kappa.

Montering

Markisen monteras enkelt direkt på fönsterfoder, vägg eller i nisch. Nischkonsoler som tillval tillåter 60-180 mm justering i djupled.

Dimensioner

Armutfall: 60-120 cm. Max bredd: 4,4 m per enhet med bandreglage. Max bredd 5 m per enhet med motordrift. Seriekoppling upp till 20,0 m med motordrift.

Manövrering

Utvändig eller invändig manövrering med band är standard. Som tillval finns utvändig eller invändig manövrering med antingen vevbox eller motor. Det går också att komplettera motorn med automatisk styrning, till exempel fjärrkontroll eller sol- och vindautomatik.

Markisduk

Välj från breda kollektioner med allt från enfärgade och randiga vävar. Den löstagbara kappan kan fås i olika utföranden och med valfritt kantband.